Corala preoţilor din Arhiepiscopia Aradului în concert la Catedrala Veche

În seara zilei de miercuri, 18 decembrie 2013, după slujba Vecerniei, la Catedrala Veche din Arad, cu binecuvântarea şi în prezenţa Întâistătătorului Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, în faţa a numeroşi credincioşi, Corala preoţilor Arhiepiscopiei Aradului, dirijată de arhid. prof. Tiberiu Ardelean, a susţinut un deosebit concert de colinde.

Înfiinţată în anul 2010, la iniţiativa şi cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Timotei, corala preoţilor a susţinut primul concert în acelaşi an, de Buna Vestire, tot Catedrala Veche din Arad, în prezenţa Întâistătătorului eparhiei şi a unui mare număr de credincioşi.

Repertoriul pieselor corale a fost prezentat de către părintele protopop Flavius Petcuţ, care a spus că ,,păstrate în forma unor cântece simple (din perspectiva compoziţiei literare şi muzicale), colindele ne dezvăluie adeseori genialitatea poetică şi teologică a poporului nostru, dezvăluindu-ne duhul sărbătorii şi adâncimea trăirii duhovniceşti”. Dorinţa celor care astăzi vă colindă din locul de unde de obicei  vă predică, este aceea ca şi aceste colinde să reprezinte un mijloc de apropiere de Dumnezeu, de reevaluare a vieţii noastre, de reîntâlnire cu Mântuitorul şi cu  Maica preacurată, a mai spus părintele protopop.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, prin cuvinte înţelepte şi părinteşti, a felicitat pe părintele arhid. Tiberiu Ardelean, a apreciat jertfa depusă de preoţii coralei care s-au ostenit cu pregătirea acestui concert şi a dorit tuturor celor prezenţi, sărbători binecuvântate cu pace, sănătate şi prosperitate.