O, ce veste minunată! – concurs de folclor, tradiţii şi obiceiuri de Crăciun

Liceul Tehnologic Sântana a organizat marți, 17 decembrie 2013, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, Primăria oraşului Sântana şi ISJ Arad, a V-a ediţie a concursului de folclor, tradiţii şi obiceiuri de Crăciun „O, ce veste minunată!”. Concursul este cuprins în Calendarul Activităţilor Regionale şi Interjudeţene aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Scopul concursului este afirmarea, cunoaşterea şi stimularea potenţialului artistic al copiilor din învăţământul preşcolar şi primar, precum şi cunoaşterea şi valorificarea tradiţiilor şi obiceiurilor poporului român în vederea păstrării şi promovării valorilor tradiţionale din diferitele regiuni ale ţării prin diverse activităţi implicând copii şcolari şi preşcolari, cadre didactice, specialişti din alte domenii.

La vernisajul expoziţiei concursului, desfășurată în incinta Primăriei Sântana, au fost prezenți P.C. pr. cons. Gabriel C. Mariș – delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Arhiepiscopul Aradului, ing. Daniel Tomuţa – primarul oraşului Sântana, prof. Mircea Căruntu – director adjunct – Grupul Şcolar Sântana și P.C. pr. Nicolae Rădulescu de la Parohia Comlăuș.

La deschiderea concursului, P.C. pr. cons. Gabriel C. Mariș a spus: „concursul acesta este susținut și promovat de o trinitate de instituții: Biserica, Școala și Statul. Fiecare își aduce aportul, în felul său, la propovăduirea cuvântului Sfintei Scripturi care amintește de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.” A amintit mai apoi de rolul icoanelor și al colindelor în propovăduirea Evangheliei. Deoarece ziua desfășurării concursului a fost și ziua de pomenire a Sf. Prooroc Daniel, părintele consilier l-a felicitat pe Dl. Primar al orașului Sântana cu ocazia onomasticii.

Concursul a continuat în sala festivă a Liceului, unde mai multe coruri de copii au susținut un frumos concert de colinde. În cadrul acestui concurs, Primăria Sântana a acordat diplome și premii mai multor familii care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Au participat coruri ale școlilor din Sântana, Olari, Zimand și ale Parohiilor din Seleuș și Moțiori. La final, juriul a acordat premii tuturor corurilor prezente și au fost aduse aprecieri organizatorilor acestui concurs: prof. Cornelia Pamfiloiu, înv. Lucia Pelinari, înv. Nicoleta Rotar, ed. Monica Nadiu.