Cerul și pământul în cântări răsună – Marșul Colindătorilor în Arad

Ca și în anii trecuți, arădenii au răspuns cu bucurie în glas și cu căldură în suflet inițiativei Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români ( A.S.C.O.R ) filiala Arad și au participat la procesiunea de colinde numită ,,Marșul Colindătorilor”, care a avut loc miercuri, 18 decembrie 2013.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei și cu sprijinul autorităților locale, creștinii au purtat în colind vestea Nașterii Domnului de-a lungul întregului traseu, care a cuprins mai multe puncte importante ale orașului: după săvârșirea vecerniei în biserica studenților din incinta Facultății de Teologie, colindătorii, în frunte cu preoți profesori și studenți au plecat spre Catedrala Veche, urmând Teatrul, platoul din faţa Primăriei și nu în ultimul rând Catedrala Arhiepiscopală Nouă.

În cele două lăcașe de cult, alaiul a fost întâmpinat cu mult drag de preoții slujitori, care la rândul lor au îndemnat colindătorii să laude, să cânte și să se bucure de acest moment. La catedrala veche ,,Marşul colindătorilor” a fost întâmpinat de părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, care a transmis salutul  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.  În ciuda frigului pătrunzător, cei aproximativ 150 de creştini arădeni au urmat întreg traseul și având fiecare câte o icoană în mână, au adus un dar Pruncului Iisus, prin cântarea și dăruirea lor.