Bucuria Colindelor în Parohia Cintei

Joi, 19 Decembrie, la Şcoala Generală din Parohia ortodoxă Cintei, protopopiatul Arad a avut loc serbarea dedicată marelui praznic al Naşterii Domnului. La eveniment au participat toţi elevii începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a VIII-a îndrumaţi de profesorul de religie Buntean Sebastian şi învăţătoarea Milaş Cristina. Aceştia în prezenţa Preotului paroh Dr. Nicu Breda şi în faţa cadrelor didactice şi a părinţilor au susţinut un program religios care a constat în colinde şi poezii religioase.

După serbare preotul paroh a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia sărbătorii Naşterii Domnului dar şi despre pregătirea duhovnicească a fiecăruia pentru a întâmpina acest mare praznic. De asemenea a arătat că numai atunci putem primi bucuria Naşterii lui Hristos în familiile noastre dacă la rândul nostru oferim bucurie prin fapta cea bună aproapelui nostru.

În acest context parohia ortodoxă a oferit prin oameni de suflet 250 de pachete cu dulciuri tuturor elevilor şi preşcolarilor din cadrul comunităţii.

Menţionăm că parohia ortodoxă Cintei face parte din programul catehetic naţional la nivel de Patriarhie ,,Alege şcoala,, şi ,,Hristos împărtăşit copiilor,,.

În cadrul acestui proiect prin buna colaborare dintre preotul paroh şi profesorul de religie, parohia organizează diferite activităţi pastoral-misionare şi social-filantropice venite în întâmpinarea credincioşilor dar şi a celor care se află în lipsuri şi greutăţi.  Elevii şcolii sunt organizaţi într-un cor care dă răspunsurile la Sfânta Liturghie şi participă la diferite evenimente religios culturale.