Praznicul Bobotezei la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

La sărbătoarea Botezului Domnului,  Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba Aghiasmei Mari la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi, şi a sute de credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia sa a vorbit despre Aghiasma Mare şi trăirea sublimităţii slujbei, ca şi a Tainei Sfântului Botez pentru fiecare creştin şi obştea întreagă având vederea cerului deschis al Ortodoxiei, prin glasul Părintelui ceresc şi harul Duhului Sfânt, întărirea Cuvântului Întrupat. Referindu- se la rânduiala slujbelor din ziua de Bobotează, în mod special la slujba Sfinţirii celei Mari a Apei, a arătat că aceasta cuprinde citiri sfinte din Vechiul Testament, prefigurând apa sfinţită, citiri din Noul Testament, prelucrate în rugăciuni înălţătoare dintre cele mai frumoase ale Bisericii.

 

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Timotei a adresat credincioşilor prezenţi în număr impresionant, părinteşti binecuvântări şi doriri de propăşire materială şi spirituală.

Credincioşii, cu multă răbdare şi în bună rânduială, au luat Aghiasmă Mare din vasele anume rânduite în jurul Catedralei Arhiepiscopale.