Praznicul Întâmpinării Domnului sărbătorit cu multă bucurie la Mănăstirea Hodoş-Bodrog

Continuând o tradiţie foarte veche, şi în acest an obştea străvechii Mănăstiri Hodoş-Bodrog din Arhiepiscopia Aradului, a avut bucuria duhovnicească, ca la praznicul Întâmpinării Domnului, să se săvârşească Sfânta Liturghie arhierească. Încă de la orele dimineţii, soborul slujitor, în frunte cu părintele stareţ arhim. Nestor Iovan l-au întâmpinat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. La slujba arhierească, pe lângă soborul mănăstirii au slujit şi dascăli de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad care au ţinut să fie alături de părintele profesor dr. Cristinel Ioja, cu prilejul hirotoniei sale în treapta preoţiei. De asemenea la slujbă au fost prezenţi studenţi teologi şi numeroşi credincioşi care frecventează mănăstirea.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, tâlcuind pericopele biblice de la Matei 15 şi Luca 2, rânduite pentru Duminica a XVII-a după Rusalii şi a praznicului Întâmpinării Domnului, a vorbit despre necesitatea încorporării noastre la viaţa Bisericii, întâmpinându-L astfel pe Hristos euharistic, prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Său, pentru a dobândi mântuirea care nu este în afară de Biserică, şi astfel la sfârşitul vieţii pământeşti să putem rosti, precum ascultăm la fiecare slujbă a Vecerniei, cuvintele Dreptului Simeon ,,Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după Cuvântul Tău în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta…”. În acest fel, praznicul Întâmpinării Domnului se face praznic al întâmpinării fiecărui credincios. Nimeni nu poate să-L întâlnească într-un alt fel pe Hristos, dacă nu se aseamănă cu Dreptul Simeon şi cu Proorociţa Ana, în nevinovăţie, în pocăinţă, în curăţie, precum şi cu femeia cananeeancă, în dragoste de Dumnezeu şi de oameni, a spus chiriarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot, diaconul Cristinel Ioja,  pe seama parohiei Arad-Centru IV, Protopopiatul Arad, acordându-i-se şi duhovnicia prin hirotesie.

La final, părintele stareţ arhim. Nestor Iovan a mulţumit Chiriarhului pentru prezenţa în mijlocul obştii monahale şi a credincioşilor, în această zi de praznic şi pentru bucuria comuniunii în slujire.