Conferinţa duhovnicească a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a susţinut marţi, 18 martie, o conferinţă duhovnicească, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad. La eveniment au participat părinții profesori de la Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic din Arad, părinții consilieri, ostenitori ai Centrului Eparhial, zeci de tineri teologi, preoţi şi credincioşi arădeni, care l-au ascultat cu mult interes pe ierarhul arădean.

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Arad, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea”.

Tema conferinţei a fost ,,Gânduri legate de semnificaţia duhovnicească a Tainei Spovedaniei şi Împărtăşaniei”, înscriindu-se în seria conferinţelor dedicate Anului omagial euharistic – 2014. ÎPS Timotei a tratat aceste două teme importante din mai multe puncte de vedere, şi anume: istoric, liturgic, dogmatic, canonic, duhovnicesc; dând şi nenumărate exemple din bogata experienţă personală. Conferinţa încununează întrunirea studenţilor teologi veniţi de la mai multe facultăţi de teologie din ţară, pentru Simpozionul naţional studenţesc ,,Semnificaţia duhovnicească a Tainei Spovedaniei şi a Împărtăşaniei în viaţa tinerilor”, care se desfăşoară în aceste zile la Arad.

În finalul conferinţei, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a răspuns întrebărilor auditoriului, legate de temele conferinţei şi de alte preocupări spirituale ale celor prezenţi.

Prezentarea conferinţei a fost făcută de preşedintele ASCOR Arad, Marius Lăscoiu-Martin.

După încheierea conferinţei studenţii teologi au avut prilejul de a vizita străvechea Mănăstire Hodoş-Bodrog, vizitând biserica veche, muzeul şi alte obiective din incinta mănăstirii, iar apoi, s-au bucurat de o agapă frăţească, oferită  prin bunăvoinţa părintelui stareţ arhim. Nestor Iovan.

 

 

Ultima actualizare (Joi, 20 Martie 2014 14:01)