Cerc misionar în parohia Honţişor

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit,  în după-amiaza zilei de miercuri 23 aprilie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia  Honţişor, protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat credincioşi din parohia Honţişor şi parohiile învecinate.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca „An omagial euharistic” şi “Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni“, preotul Daşcău Ovidiu de la parohia Rădeşti, a susţinut temele:1. Prezenţa reală a lui Hristos cel jertfit şi înviat în Sfânta euharistie; 2. Ţara Românească în timpul domniei Sfântului martir Constantin Brâncoveanul; 3. Rolul misionar al cântării în Biserică.

Euharistia spunea părintele este misterul prezenţei celei mai depline şi a lucrării celei mai eficace a lui Hristos în Biserică şi prin ea în lume.În euharistie e concentrată toată mântuirea noastră pentru a ne-o însuşi personal.

Prin euharistie devenim astfel “concorporali” cu Hristos(Efeseni cap.36), extinzându-se în noi starea de mântuire, de înviere şi de slava efectuată de Hristos în umanitatea asumată de El.

 

La cea de a doua temă părintele Ovidiu, a prezentat martiriul Sfinţilor Brâncoveni, făcând referire şi la martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe prăznuit astăzi.

Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi.La cercul pastoral au luat parte, profesorul de religie şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Boca Mihai  a mulţumit tuturor pentru participare.Ziua s-a încheiat cu o agapă fraţească.

Ultima actualizare (Luni, 28 Aprilie 2014 19:26)