Ziua Forțelor Terestre din Armata României la Arad

În fiecare an de Sfântul și Marele Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, forțele terestre din armata țării noastre își sărbătoresc patronul spiritual. Și la Arad, atmosfera de sărbătoare conferită și de Săptămâna Luminată, a fost binecuvântată de Dumnezeu cu o vreme superbă de primăvară ceea ce a dat evenimentului valențe deosebite.

În Cetatea Aradului militarii s-au bucurat de aerul sărbătoresc întrucât în urma rezultatelor meritorii urmau să fie recompensați cu distincții de la cel mai înalt nivel. La adunarea Unității, preotul militar le-a prezentat semnificația zilei din punct de vedere religios și importanța Sfântului Gheorghe în păstrarea și menținerea credinței în fața prigonitorilor păgâni. Apoi, la Capela militară cu hramul Sfântului Gheorghe, s-a oficiat   Sfânta Liturghie în prezența unui număr mare de militari.

Ceremoniile dedicate acestei zile au continuat în Piața Avram Iancu din urbea noastră unde Unitatea a fost decorată cu Emblema Statului Major General al Armatei României, aceasta fiind a doua distincție în mai puțin de un an, ceea ce demonstrează profesionalismul și seriozitatea militarilor arădeni. S-a oficiat apoi, o slujbă de pomenire a militarilor din Forțele Terestre căzuți pe câmpurile de luptă, slujbă urmată de depuneri de coroane.

 

Toate acestea demonstrează încă odată că crucea și scutul, Armata și Biserica sunt și vor fi doi stâlpi de nădejde ai nației noastre, nemuritori sub soare, aflați sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

Ultima actualizare (Luni, 28 Aprilie 2014 18:45)