Duminica Floriilor la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

De sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Arhiepiscopul Aradului, ÎPS Părinte Timotei, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad. La slujbă au participat pe lângă soborul slujitor al catedralei sute de credincioși, mulți dintre ei s-au spovedit și  împărtășit.

În cadrul cuvântului de învățătură sub titlul ,,Pelerinajul floriilor”, titlu potrivit citirilor de praznic, Chiriarhul s-a referit la însemnătatea acestuia în lume şi mai ales în ţara noastră, după modelul celui de la Locurile Sfinte. El este împlinit de Domnul însuşi, întâmpinat în Cetatea Sfântă, ca venind în numele cerului şi gătind calea pentru cei care o urcă. Pentru aceasta, însă, este de trebuinţă continuarea acesteia prin pelerinajul crucii, calea jertfei Mântuitorului, pe care însuşi o face prin Taina Sfintei Spovedanii şi Împărtăşanii, după chipul sfinţilor, între care şi martirii brâncoveni, a amintit ierarhul. Înaltpreasfinţia Sa a vorbit în continuare despre însemnătatea acestui mare praznic precum şi de faptul că pelerinii zilelor noastre aduc ramuri de salcie în diferite biserici pentru a contribui şi ei, fiecare în parte la bucuria Intrării Mântuitorului în Ierusalim. Astfel, ei merg pe căile Domnului spre Împărăţia cerurilor.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Catedralei Arhiepiscopale din Arad, condus de către diac. Laviniu Morariu.

Ultima actualizare (Miercuri, 16 Aprilie 2014 20:54)