,,Şcoala Altfel,, în parohia Cintei Tradiţii de Sărbătoarea Floriilor

Cu prilejul programului ,,Şcoala altfel”, vineri 11 aprilie 2014, la prăznuirea Sfântului Calinic de la Cernica, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, îndrumaţi de profesorul de religie Buntean Sebastian, au participat la Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Înălţarea Domnului”. La finalul Sfintei Liturghii Părintele paroh dr. Nicu Breda, în cuvântul de învăţătură adresat elevilor şi credincioşilor s-a referit la personalitatea duhovnicească a Sfântului Calinic şi a dezbătut aspectul legat de importanţa Tainei Sfintei Spovedanii în special pentru tinerii din vremea noastră. Cuvântul despre Sfânta Spovedanie a fost o pregătire a elevilor pentru ajunul Sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim când s-a oficiat de către preotul paroh slujba Vecerniei iar la finalul acesteia copiii din toate clasele şcolii generale din parohie s-au mărturisit în cadrul Tainei Sfintei Spovedanii.

A urmat apoi pelerinajul din ajunul de Florii pe uliţele satului, când copiii în procesiune, însoţiţi de părintele paroh şi profesorul de religie au adus salcia la Sfânta Biserica spre a fi sfinţită la utrenia sărbătorii. Această tradiţie are o vechime considerabilă în această parohie, fiind întreruptă în perioada comunistă. Având în vedere importanţa acesteia pentru credincioşii parohiei, în urmă cu 13 ani pr. paroh  Nicu Breda a reînviat această tradiţie care are loc în fiecare an în această perioadă.

 

În ziua Intrării Domnului în Ierusalim, alături de o mulţime mare de credincioşi, în cadrul Sfintei Liturghii toţi copii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului pregătindu-se astfel fiecare pentru a parcurge săptămâna Mântuitoarelor Patimi dar şi pentru a ajunge la bucuria Sfintei Învieri.

Ultima actualizare (Miercuri, 16 Aprilie 2014 09:33)