Moment înalţător la Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad

În ziua de sâmbătă, 19 aprilie 2014, Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, însoţit de Preacucernicul Părinte Consilier Gabriel Mariş, a oficiat Slujba Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos la Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de la Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad. Au participat la slujbă un efectiv de 40 de persoane private de libertate, care s-au rugat pentru iertarea păcatelor, pentru sănătatea trupească şi sufletească.

După Sfânta Slujbă, Înaltpreasfinţitul Timotei a ţinut un cuvânt de învăţătură celor prezenţi la sărbătoarea Învierii Domnului, dorindu-le ca viaţa fiecăruia să fie o înviere spre Împărăţia lui Dumnezeu.

Înaltpreasfinţia Sa a mai reamintit că „de sărbătoarea Sfintelor Paști credincioșii găsesc și prilejul arătării grijii față de Sfintele Taine la care s-a făcut trimitere. Ori, se știe că fiecare duminică  reamintind Ziua Învierii, recomandă ca aceeași grijă să fie dovedită mereu. Anul în curs, ca Omagial Euharistic (Spovedanie şi Împărtăşanie) în Patriarhia Română, dă putința stăruirii în aceasta. În plus și ca an comemorativ al Sfinților Brâncoveni, amintind jertfa lor, îmbie  gândul că exemplul pe care aceasta îl dă este luat din cea de pe Golgota, spre a avea răsplata biruința în Hristos Cel Înviat. Ea se înscrie în istoria Bisericii ca o contribuție semnificativă a Ortodoxiei românești atât la unitatea creștinilor, cât și a lumii” (Pastorala Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, la Învierea Domnului – Ospăţul Împărăţiei cerurilor).

 

În încheiere Părintele capelan Ciprian-Vasile Cucu a mulţumit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei pentru dragostea şi purtarea de grijă de care dă dovadă pentru persoanele private de libertate care se află custodiate la Penitenciarul din Arad.

În Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad, prin buna colaborare între conducerea instituţiei şi Centrul eparhial, persoanele private de libertate, beneficiază de consiliere spirituală din partea preotului capelan rânduit să deservească acest penitenciar.

Ultima actualizare (Marţi, 22 Aprilie 2014 09:12)