Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, cinstit de clericii şi credincioşii arădeni

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o delegaţie condusă de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a adus pentru trei zile la Arad racla cu părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

Sfintele moaşte au ajuns în eparhia arădeană luni, 21 aprilie, fiind întâmpinate de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Timotei, şi de numeroşi clerici şi credincioşi din oraşul de pe Mureş. Aceasta a fost pusă spre închinare în mijlocul Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Treime“ din Arad, alături de racla ce adăposteşte părticele din moaştele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, primite în dar cu mulţi ani în urmă de la Vatican. Cu acest prilej, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, delegatul Preafericitului Patriarh Daniel, a vorbit celor prezenţi despre folosul duhovnicesc al celor care cu credinţă şi evlavie se închină cinstitelor moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli. „Ca un semn de dragoste şi de apreciere pentru strădaniile în ogorul Domnului pe care le are Arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfinţitul Timotei, la invitaţia şi solicitarea pe care a făcut-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am fost delegat ca să port în procesiune cinstitele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie în Arhiepiscopia Aradului.

 

Sfântul Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai populari şi cei mai cunoscuţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, un sfânt care este taumaturg, la care mulţi oameni aleargă pentru a-şi tămădui sufletul şi trupul. Nu o dată am văzut la Mănăstirea Radu Vodă, de unde au fost aduse sfintele moaşte, oameni care au solicitat ajutorul şi au primit de la Sfântul Ierarh Nectarie vindecări şi mângâieri“, a precizat Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul. La rândul său, ierarhul arădean a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru că în perioada de mare sărbătoare a creştinătăţii, în Săptămâna Luminată, racla cu moaştele ocrotitorului Eghinei a poposit în mijlocul clericilor şi credincioşilor din această parte de ţară. După cuvintele rostite de cei doi ierarhi, în Catedrala arhiepiscopală a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, timp în care credincioşii prezenţi au avut ocazia să se închine şi să înalţe rugăciuni înaintea sfintelor odoare. Acestea au rămas în sfântul lăcaş spre închinare până în ziua de miercuri, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, când, în prezenţa a numeroşi credincioşi arădeni, a fost oficiată  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Ultima actualizare (Luni, 28 Aprilie 2014 17:57)