,,Viaţa Sf. Maria Egipteanca” în Parohia Caporal Alexa

În Duminica a V-a a Postului Mare, a Cuvioasei Maria Egipteanca, copii din Parohia Ortodoxă Caporal Alexa, Protopopiatul Arad, au desfășurat o activitate în cadrul Proiectului „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”.

Coordonați de preotul paroh Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, copii s-au întâlnit la Centrul Cultural „Sf. Ioan Rusul” al Parohiei, unde au discutat despre viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca și importanța pe care aceasta a dat-o Sfintei Euharistii.  Atenția copiilor a fost captată prin proiecția unui film cu viața cuvioasei. Copiii au putut identifica în film elementele deja cunoscute din predica de la Sfânta Litrughie dar au descoperit și alte idei foarte importante, cum ar fi ascultarea de părinți, cumințenia și puterea Sfintei Cruci, a postului și a rugăciunii.

Scopul programului a fost de a cultiva dragostea faţă de Biserică şi Liturghie, de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase în contextul unei lumi seculare şi secularizante şi a diluării semnificative a identităţilor de orice fel într-un proces de globalizare alert şi derutant.

 

La final copiii au cântat câteva pricesne ale Postului Mare. Programul s-a încheiat în lumină și bucurie, cu o agapă creștinească

Ultima actualizare (Miercuri, 09 Aprilie 2014 21:38)