Cerc misionar la Chişineu-Criş

Duminică, 25 mai, la Chişineu-Criş a avut loc întrunirea preoţilor din Cercul misionar Chişineu-Criş, coordonaţi din încredinţare Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului de către Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru, care este şi noul preot-paroh al Parohiei Chişineu-Criş I.

Bucuria preotului paroh şi a credincioşilor, precum şi a celorlalţi preoţi prezenţi a fost sporită de prezenţa în mijlocul lor a Preacuviosului Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, care a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

Întrunirea a debutat la orele 1800 cu oficierea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială cu hramul ,,Înălţarea Domnului” în prezenţa unui număr mare de credincioşi, atât din parohie, cât şi din cele învecinate.

 

La sfârşitul Tainei Sfântului Maslu, Preacuviosul Părinte Iustin Popovici a rostit cuvântul de învăţătură, temeluit pe citirile biblice ale zilei şi în concordanţă cu tema generală a anului omagial euharistic, legată de Taina Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, subliniind locul şi rolul lor în viaţa liturgică a parohiei şi în viaţa spirituală a credincioşilor.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, preotul paroh Daniel Dumitru a susţinut referatul cu tema ,,Roada Sfintei Împărtăşanii în viaţa creştinului”, pe marginea căruia au urmat dezbateri  şi luări de cuvânt şi din partea celorlalţi preoţi participanţi. S-au subliniat şi evidenţiat principalele efecte ale acestei Sfinte Taine, precum şi necesitatea conştientizării credincioşilor cu privire la pregătirea adecvată pentru primirea cu vrednicie a acestei Sfinte Taine şi pentru ca roadele ei să lucreze eficient în viaţa lor spirituală.

Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 15 iunie, în parohia Şimand.

Ultima actualizare (Luni, 26 Mai 2014 17:56)