Vecernia festivă a celei de-a douăzecea promoţii a Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad

În seara zilei de 25 mai 2014 a avut loc ultimul eveniment din seria celor prilejuite de absolvirea studenților care fac parte din a douăzecea promoție a Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. Tradiționala „Vecernie festivă” a avut loc în Catedrala Veche din Arad și a fost săvârșită de către ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, cu participarea preoților profesori din cadrul facultății, în frunte cu Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, decanul Facultății de Teologie.

În cuvântul său de învățătură, ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu a transmis absolvenților să fie „lumini ale lumii”, făcând o frumoasă legătură între mesajul Mântuitorului Iisus Hristos și pericopa evanghelică a Duminicii Orbului din naștere. Totodată, Înalpreasfințitul Părinte a îndemnat absolvenții să fie mândri că au fost studenți în cadrul Facultății de Teologie din Arad, sfătuindu-i să fie trăitori și mărturisitori ai credinței ortodoxe pentru tot restul vieții lor.

 

A urmat cuvântul reprezentantului absolvenților, care a mulțumit ÎPS. Părinte Timotei și întregului corp profesoral pentru sprijinul și călăuzirea acordată în acești patru ani. Mulțumirile s-au îndreptat și către familiile absolvenților, care au fost alături de ei la acest moment special.

Nu în ultimul rând, Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, decanul Facultății de Teologie din Arad a încheiat această festivitate printr-un cuvânt de mulțumire adresat tuturor celor prezenți și mai ales ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu, felicitând în același timp toți absolvenții celei de-a douăzecea promoții, dar și făcându-i să conștientizeze chemarea pe care o au, așa încât „lumina” vieții lor să se răsfrângă asupra lumii.

Ultima actualizare (Luni, 02 Iunie 2014 11:11)