Cerc pastoral-misionar în parohia Măderat, Arad

În Protopopiatul Lipova, duminică, 11 mai 2014, a avut loc la Parohia Măderat, întrunirea preoților din Cercul Pastoral Şiria, coordonat de pr. Iulian Botezatu. La această întâlnire au luat parte preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile aparţinătoare cercului, în frunte cu protopopul locului pr. ic. stavr. Crinel Onea. Întrunirea s-a deschis cu oficierea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohiei cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, după care Pr. Nelu Mercea, parohul parohiei Măderat, a susținut referatul „Sfânta Taină a Spovedaniei la Sfinţii Părinţi”, tema fiind legată de Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii).

Prezent la acest cerc pastoral misionar, Părintele Crinel Onea, Protopop de Lipova, în cuvântul rostit a mulţumit preoţilor slujitori pentru organizarea cercului pastoral şi celorlalţi preoţi pentru participare, adresând celor prezenţi şi un bogat cuvânt de învăţătură legat de tema dezbătută la această întrunire.

 

După susținerea lucrării, s-au mai dezbătut și probleme actuale cu care se confruntă preoții din ziua de astăzi precum şi diverse aspecte de ordin pastoral-misionar şi administrativ-gospodăresc din fiecare parohie.

Acest eveniment se încadrează în seria de manifestări dedicate „Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) în Patriarhia Română”.

Ultima actualizare (Vineri, 16 Mai 2014 16:08)