Din suflet special

Un eveniment frumos a avut loc Joi 22 mai 2014 la Galleria Arad, ca urmare a colaborării între Arhiepiscopia Aradului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad şi Asociaţia Cetatea Voluntarilor.
Protagoniştii au fost tinerii beneficiari ai Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională “Tabacovici”, centru care oferă servicii de găzduire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială şi profesională pentru persoane adulte cu handicap.
Au fost prezenţi din partea instituțiilor partenere: Pr. Gabriel C. Mariş, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, doamna Erika Stark, directoare la DDAC Arad, şi domnul Viorel Enache, director interimar al DGASPC Arad, care au spus cateva cuvinte înainte de spectacol pentru a incuraja interpeţii de astăzi şi pentru a-şi exprima aprecierea pentru munca educatorilor al Centrului Tabacovici, prezenţi şi ei la eveniment pentru a-şi sustine tinerii beneficiari.
„Hristos este mereu prezent in cetate. De aceea aducem azi prin cântare multumire lui Dumnezeu prin glasurile acestor tineri speciali ai Centrului de Integrare. Un dar frumos le-au facut acestor tineri şi corul de seminaristi care s-a alăturat prin cântare evenimentului deosebit de azi.” a spus părintele consilier.
Programul evenimentului a constat în dansuri, muzică şi cântece din tradiţia populară românească dar si pricesne bisericesti, interpretate de beneficiarii Centrului Tabacovi. Au mai urcat pe scena Corul „Sfântul Nectarie” format din elevi ai Seminarului Teologic Liceal Arad, elevii clasei V al Liceului de Arta “Sabin Drăgoi” care au dorit sa fie astăzi alături unor tineri mai puţin norocoşi, care au nevoie de prietenia şi de susţinearea nostră.

Ultima actualizare (Vineri, 23 Mai 2014 14:29)