Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Arad la ceas de rugăciune la finalul cursurilor seminariale

În seara zilei de 25 mai ac. elevii seminariști ai celei de a XVI – a promoții, au participat la slujba de Te-Deum, oficiată de soborul profesorilor de teologie de la Seminarul Teologic Ortodox  din Arad, în frunte cu Părintele director Pompiliu Gavra, la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” de pe strada M. Eminescu, în prezența  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu.

Părintele director a subliniat rolul elevului seminarist atât în Biserică cât și în lume, arătând că tinerele vlăstare vor trebui să răspundă de acum înainte cerințelor și nevoilor societății de astăzi, făcând referință la răspunsul părinților tânărului din pericopa evanghelică din Duminica a șasea după Paști, care ziceau: ,,Întrebați-l pe el, va vorbi singur despre sine”(In. 9,21).  Totodată a mulțumit absolvenților și părinților acestora pentru perioada celor 4 ani de seminar, perioadă în care aceștia s-au remarcat prin ținuta morală arătată; mulțumire adresată și  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop, pentru purtatea de grijă și dragostea arătată față de elevii seminariști și dascălii lor.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, în cuvântul de învățătură, le-a  vorbit absolvenților desprevremea secerișului, care este aproape și de faptul că la începutul cursurilor seminariale, elevilor li s-au pus la suflet, pericopa evanghelică care cuprinde Pilda Semănătorului, sămânța fiind semănată pe parcursul acestor ani. În același timp, Înaltpreasfințitul Părinte a îndemnat absolvenții să fie mândri că au fost elevi ai seminarului arădean, sfătuindu-i să fie trăitori și mărturisitori ai credinței ortodoxe pentru tot restul vieții lor.

Ultima actualizare (Joi, 29 Mai 2014 15:37)