Eroi sunt încă și-or fi în neamul românesc

Joi, 29 mai 2014, după săvârșirea Sfintei Liturghii din ziua Praznicului Înălțării Domnului, preotul și credincioșii Parohiei Ortodoxe Caporal Alexa s-au adunat în jurul troiței eroilor din cimitir satului pentru a cinsti cum se cuvine pe cei care s-au jerfit pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea țării și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului și libertatea poporului român.

După slujba de pomenire a eroilor din acest sat, a Caporalui Alexe Ioan (căzut acum 93 de ani la intrarea în sat) și a tuturor eroiilor români din toate timpurile și din toate locurile, s-a desfășurat momentul depunerilor de coroane din partea oficialităților prezente.

În final, copii din Corul „Îngerașii” al Parohiei, pregătiți și conduși de parohul lor – Pr. Gabriel C. Mariș – consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, au intonat Imnul Național și au adus un mănuchi de câteva cântece patriotice, care s-au dovedit adevărat balsam sufletesc pentru cei care au cunoscut cu adevărat ce a însemnat războiul și ce însemnătate aveau atunci aceste cântece patriotice.

 

Troița a fost ridicată în cinstea eroilor în cimitir, întrucât acolo sub ea, odihnesc patru ostași români din al II-lea Război mondial. Lor li se alătură încă 33 de soldați plecați din Cherechi (denumirea veche a satului) pe front, unde au și murit. Spre pomenirea lor au mai fost adăugați aici și cei 57 de eroi căzuți în Primul Război Mondial, plecați tot din satul acesta pe front.

Cei 94 de soldați pomeniți pe troiță, pe care i-a jertfit satul acesta, dovedesc încă o dată credința dreptmăritoare în Dumnezeu și dragostea de neam a țăranului român.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți eroii și românii să-i amintească!

Ultima actualizare (Luni, 02 Iunie 2014 11:13)