Slujire arhierească la Spitalul municipal din Arad

Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit în Duminica a VII-a după Paşti,  în biserica din incinta Spitalului Municipal din Arad. Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale a prilejuit un moment de bucurie şi în acelaşi timp de mângâiere atât pentru bolnavii din acest spital, cât şi pentru credincioşii care frecventează capela Spitalului Municipal. La slujba Utreniei a fost prezent la Paraclisul Secţiei de Fizioterapie, unde a rostit şi un cuvânt de învăţătură, iar după aceea a slujit la Sfânta Liturghie în biserica din curtea spitalului, alături de preoţii spitalului.

În cuvântul de învăţătură cu titlul ,,Cunoaştere şi comuniune”, legat de pericopele Duminicii Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic (Fp. Ap. 20 şi Ioan 17), a adâncit sensul adevăratei cunoaşteri a lui Dumnezeu, prin urmarea dreptei credinţe  oglindită în comuniunea trăirii în Hristos Domnul spre dobândirea vieţii veşnice. În acest cadru, a subliniat importanţa comuniunii în Biserică prin Sfânta Taină a Împărtăşaniei, cum evidenţiază anul omagial euharistic ce-l petrecem, a încheiat ierarhul.

Preotul Rovin Petruşe a mulţumit Chiriarhului pentru bucuria prilejuită atât bolnavilor cât şi credincioşilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.

Ultima actualizare (Miercuri, 04 Iunie 2014 19:25)