Parohia Ortodoxă Şepreuş, din Protopopiatul Arad, câştigătoare a Concursului național „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine”

La finalul Sfintei Liturghii oficiată în 21 mai 2014, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a premiat pe cei 29 de copii câștigători ai Concursului Național „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine” și însoţitorii lor, preoţi sau profesori de religie.

Competiția a avut ca scop să răspândească și să întărească credința, a spus Preafericirea Sa: ,,Acest concurs naţional are scopul de a stimula răspândirea credinţei, dar şi de a întări viaţa duhovnicească a tuturor creştinilor şi în special a copiilor şi a tinerilor. Are şi o dimensiune misionară, de angajare a copiilor şi tinerilor într-o pregătire de exprimare a modului în care ei simt bucuria Sfintei Euharistii în viaţa Bisericii. Concursul nu s-a ţinut la Patriarhie, ci s-a ţinut în Eparhii, dar eparhiile au trimis pe câştigători ca noi să îi confirmăm, să îi binecuvântăm şi să le oferim câte un mic dar ca semn de mare preţuire. Îi felicităm pe toţi cei care au dragoste faţă de Biserică şi faţă de şcoală, pentru că aici este o cooperare strânsă între Biserică şi Şcoală”.

Din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, a fost premiată de către Patriarhul României, Parohia Ortodoxă Română Şepreuş, din Protopopiatul Arad, prin Proiectul ,,Masa bucuriei” din milostenia credincioşilor de la Şepreuş”, reprezentată de către preotul paroh Florin-Horaţiu Borca, însoţit de fiica sa, Emilia-Irina.

 

Concursul naţional de proiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine“, Organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române a fost adresat copiilor şi tinerilor din grupele de cateheză ale parohiilor din ţară implicate în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“. Concursul „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine“ și-a propus să îi educe pe copii şi tineri şi să îi familiarizeze cu Tainele Bisericii, în special Sfânta Liturghie şi cu Taina Spovedaniei, să îi implice în mod activ în lucrarea social-filantropică de la nivelul parohiei, să îi ajute să înţeleagă rostul postului şi rânduielile bisericeşti, să îi înveţe cum lucrează în viaţa lor Spovedania şi Împărtăşirea cu Sfânta Euharistie. La concurs s-au putut înscrie echipe formate din preot, profesor de religie şi copii şi tineri din grupa de cateheză parohială cu vârsta între 7 şi 17 ani, care au trebuit să conceapă proiecte de educaţie misionar-filantropică şi să le pună în practică. Concursul s-a desfășurat la nivelul protopopiatelor în perioada 26 martie – 15 aprilie; şi la nivelul eparhiilor, în perioada 18 aprilie – 5 mai.

Ultima actualizare (Vineri, 23 Mai 2014 14:14)