“Sensuri uneori uitate” – Lansare de carte

Duminică 19 mai, în bisericuţa de la Spitalul Judeţean Arad a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, lansarea volumului de eseuri intitulat „Sensuri uneori uitate”, apărut la Editura Concordia, avându- l ca autor  pe profesorul de Religie arădean Paul Krizner.

În deschidere Preotul dr. Pavel Vesa, arâtând bucuria că şi de această dată este gazda unui astfel de eveniment a scos în evidenţă importanţa manifestării culturale ce se repetă în acest lăcaş de cult în care mulţi bolnavi îşi găsesc alinarea.

Volumul a fost prezentat de Diacon dr. Caius Cuţaru de la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad şi de Prof. univ. dr. Dan-Aurel Banciu de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

,,Lucrarea domnului profesor propune cititorilor o abordare a sensurilor vieţii cu toate trăirile şi cu toate nostalgiile după care omul aleargă; este o lucrare în care cu siguranţă ne identificăm toţi, teologi şi simpli credincioşi, dar şi cei sceptici. Pot spune că o astfel de lucrare cheamă tineretul la un alt stil de viaţă decât cel zgomotos şi hazardat, te cheamă să meditezi la sensurile tăcerii, ale singurătăţii, ale iubirii, ale frumosului divin”, a subliniat profesorul Banciu în cuvântul său.

Părintele  diacon profesor Caius Cuţaru a evidenţiat frumuseţea gândurilor pe care le transmite această lucrare, care poate fi luată ca reper pedagogic şi catehetic. Amintind câteva teme analizate de tânărul profesor Paul Krizner, cum ar fi: Teama de Înviere, Toma din noi, De ce dragostea e la sigular, etc., a arătat că autorul a reuşit să transpună mesajul teologic elevat şi uneori greoi prin simplitatea cuvintelor,  fiind perceput mult mai uşor de toţi; toată cartea nu face altceva decât să te pregătească pentru un nou volum, pentru alte perspective şi cugetări ale autorului ce a subliniat aspectul cunoşterii lui Dumnezeu din tot ceea ce ne înconjoară.

La finalul acestor expuneri autorul a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participare şi aprecieri. În încheiere Grupul Vocal „Sfinţii Adrian şi Natalia” de la Catedrala Nouă a susţinut un miniconcert de cântări religioase care au dat o notă cu totul aparte acestui eveniment cultural religios.