Cerc misionar în parohia Pescari

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr. 3 Gurahonţ, coordonat de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit,  în după-amiaza zilei de 22 iunie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din parohia  Pescari, protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat credincioşi din parohia Pescari şi parohiile învecinate.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca „An omagial euharistic” şi ,,Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, preotul Curechian Alin de la parohia Cil, a susţinut temele: 1.Sensurile şi semnificaţiile Tainei Sfintei Împărtăşanii în teologia şi spiritualitatea ortodoxă contemporană; 2. Sfântul Martir Constantin Brâncoveanul, apărător al intereselor religioase a românilor din Transilvania; 3. Respectarea tipicului la Sfintele Slujbe.

 

Referindu-se la prima temă, părintele spunea: A crede în Sfânta Euharistie nu este un lucru uşor. Dacă nu există o credinţă vie atunci Hristos nu se face lucrător în viaţa noastră, adică nu ne sporeşte credinţa. Plecând de la credinţa noastră în prezenţa reală a lui Hristos în Sfânta Euharistie, să plecăm de la puţina credinţă pe care omul trebuie să o aibă pentru ca aceasta să sporească mereu în suflet. Împărtăşindu-ne mai des, devenim mai conştienţi şi credinţa noastră sporeşte mereu.

Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi făcându-se referire şi la Sfinţii Români prăznuiţi astăzi care se constituie alături de Sfântul Martir Constantin Brâncoveanul în modele de apărare a credinţei noastre strămoşeşti şi a valorilor tradiţionale a neamului nostru românesc. La cercul pastoral au luat parte profesorul de religie şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Zbârcea Vasile a mulţumit tuturor pentru participare. Ziua s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Ultima actualizare (Miercuri, 25 Iunie 2014 22:24)