SĂRBĂTOAREA HRAMULUI VECHII CATEDRALE DIN ARAD

De sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, hramul vechii catedrale din Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a răspuns invitaţiei preoţilor slujitori, făcută în numele parohienilor, pentru a oficia Sfânta Liturghie arhierească în acest străvechi locaş.

În cuvântul de învăţătură, cu tema ,,Măreţia Înaintemergătorului”, după cuvântul Mântuitorului ,,cel mai mare dintre cei născuţi…” (Lc. 7, 28), deschizător al unui drum nou prin viaţa spirituală gătind calea Domnului, Chiriarhul a arătat importanţa sărbătorii în calendarul Bisericii, evidenţiind misiunea Sfântului Ioan Botezătorul pe care au cinstit-o şir de sfinţi, purtători ai numelui său, pilduire pentru mulţimea credincioşilor”.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentele rânduite, ÎPS Timotei l-a hirotonit preot pe diaconul Ştefan Groza, pe seama Schitului Tămand, Protopopiatul Ineu. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa l-a hirotonit pe tânărul Mihai Oprea în diacon.

În încheierea Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţitul Timotei, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor, a săvârşit slujba de pomenire pentru ctitorii şi slujitorii catedralei trecuţi la cele veşnice.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, condus de dl. conf. univ. dr. Mircea Buta.

Agapa frăţească oferită celor prezenţi şi slujba Tainei Sfântului Maslu din după-amiaza zilei au prelungit atmosfera de aleasă trăire spirituală prilejuită de serbarea hramului şi de prezenţa Întâistătătorului eparhiei în vechea catedrală a Aradului.

Ultima actualizare (Miercuri, 25 Iunie 2014 22:55)