Cerc misionar-pastoral în Parohia Chelmac

Duminică, 15 iunie 2014, preoţii din Cercul misionar Radna, Protopopiatul Lipova, coordonat, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către Pr. Ioan Jidoi,  au poposit în biserica cu hramul ,, Sf. M. Mc. Gheorghe” din Parohia Chelmac (1815). Un sobor de preoţi a oficiat Taina Sf. Maslu în mijlocul credincioşilor aflaţi în număr mare.

În fruntea soborului slujitor a fost prezent Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural, delegatul IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Preacuviosul Părinte Iustin Popovici a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat rolul sfinţilor de-a pururea rugători şi mijlocitori la Dumnezeu pentru noi, arătând că la sfinţenie se ajunge prin simplitate şi puritate  sufletească.

Pr. Butar Pascu de la Parohia Monoroştia a pregătit tema ,,Inovaţii privind încălcarea normelor canonice şi liturgice referitore la Taina Spovedaniei”.

Pr. Ioan Jidoi, Coordonator al Cercului misionar Radna, a mulţumit Preacuviosului Părinte Iustin Popovici,  pentru prezenţă în mijlocul preoţilor din Cercul misionar Radna, rugând pe Preacuvioşia Sa să transmită  Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei fiasca supunere a preoţilor ce compun acest Cerc misionar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale. De asemenea a mulţumit şi oficialităţilor centrale şi locale care au răspuns afirmativ invitaţiei Pr. Paroh Cornel Ardelean la acest eveniment liturgic.

 

Apoi toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească. Următoarea întâlnire fiind stabilită pe 6 iulie 2014 în Parohia Monoroştia.

Ultima actualizare (Luni, 16 Iunie 2014 13:13)