Înaltpreasfinţitul Timotei a târnosit un nou lăcaş de cult

Fiecare zonă a țării are frumusețile ei cu care se mândrește și pe care le poartă în suflet. Una dintre frumoasele zone aflată în apropierea orașului Arad este pădurea Ceala, vestită prin flora și fauna ei. Trecând prin această pădure se ajunge la ,,Trei Insule” sau Insula Mureș. Această zonă este situată la o distanță de aproximativ 8 km S-E de centrul orașului Arad. Accesul la ,,Trei Insule” se face prin intermediul șoselei care se întinde în prelungirea drumului Bodrogului, străbătând pădurea Ceala. Pe această insulă există mai multe cabane de agrement, unele locuite permanent. Așa cum se întâmplă în foarte multe locuri, dorința înfiripată în sufletul unor oameni de bine, după multe nevoințe, a  devenit realitate. Această dorință izvorâtă din adâncul sufletului este bisericuța cu hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” care te întâmpină cu căldură la intrarea pe insulă. Oamenii de bine care s-au nevoit ca acest vis să devină realitate sunt dl.Gheorghe Mihăilă și d-na Florica Toda alături de toți ceilalți donatori scriși în Hrisov și în Cartea de Aur a bisericii.

 

În Duminica a doua după Rusalii biserica s-a aflat în zi de sărbătoare, când Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu înconjurat de un sobor de preoţi si diaconi, a poposit la bisericuța din pădure pentru a săvârși slujba de târnosire. Întâistătătorul eparhiei a traversat râul Mureș pe un pod de pontoane fiind așteptat pe celălalt mal de un număr mare de credincioși care așteptau cu nerăbdare înălțătorul eveniment. Slujba arhierească s-a desfășurat într-o armonie perfectă la umbra copacilor seculari pe malul bătrânului Mureș.

Cuvântul Ierarhului cu titlul ,,Corabia Bisericii” adânceşte semnificaţia celei dintâi în lumina însuşirilor celei de-a doua şi în legătura citirilor duminicii a doua după Rusalii, a Chemării la apostolat, totodată a Sfinţilor Români; iar aceasta în atmosfera târnosirii noii biserici dintr-un loc ce îngăduie o apropiere de cel biblic, adică ,,Trei Insule”, lângă un cunoscut râu, unde pescarii ca odinioară îşi împlinesc rostul. Asemenea chemării celor dintâi ucenici de către Mântuitorul, localnicii, au ridicat biserica ce atrage mulţimea credincioşilor într-un pitoresc natural, ce înalţă spiritual. Se întregeşte înţelesul propus prin titlu prin referirea la una dintre cele mai vechi îndeletniciri şi chiar la poporul nostru chemat de la început la cinstirea numelui Mântuitorului, prin amintirea peştelui şi cum dovedesc sfinţii naţionali ca şi credincioşii toţi, aici în bună parte ostaşi ai ţării.

La sfârșitul Sfintei Liturghii preotul slujitor Adrian David, preot militar, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Timotei pentru bucuria nemărginită pe care le-a adus-o credincioșilor care au umplut bisericuța și curtea acesteia. Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească la care au participat toți cei prezenți.

Ultima actualizare (Miercuri, 25 Iunie 2014 22:19)