Răsplată binecuvântată

Copiii care compun corul mic al Parohiei Caporal Alexa din protopopiatul Arad au încununat activitatea pastoral culturală desfăşurată  în cadrul programului catehetic Hristos împărtăşit copiilor şi mai ales strădania depusă în formaţiunea corală, printr-o excursie în judeţul Hunedoara, efectuată la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu părintele paroh Gabriel C. Mariş.

Primul lor popas a fost făcut la biserica şi cimitirul din Ţebea loc cu rezonanţă istorică unde copiilor, în jurul gorunului lui Horea şi al lui Avram Iancu, li s-a vorbit despre dragostea de neam și țară. Călătoria a continuat cu vizita la mănăstirea Crişan unde tinerii pelerini s-au închinat şi au cântat pricesne. Frumoasele pricesne învăţate de copii în cadrul multor ore de repetiţii corale şi cântate în biserica de acasă au înfrumusețat și biserica mănăstirii Crişcior unde copiii s-au închinat la sfintele icoane și la sfintele moaște și s-au bucurat de frumusețea peisajului.  Ultimul obiectiv vizitat a fost municipiul Deva unde copiii s-au oprit să admire animalele din minigrădina zoo, au vizitat centrul orașului și au urcat cu telecabina la străvechea cetate a Devei.

Locurile vizitate, cu frumuseţea lor şi cu încărcătura de istorie şi spiritualitate naţională au reușit să-i înalțe spiritual peprotagoniştii acestei activităţi.