Cerc pastoral misionar în parohia Baia

În cea de-a treia Duminică de după Rusalii, în care au fost pomeniți și Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în biserica închinată „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Baia, protopopiatul Lipova s-au întrunit preoții din cadrul Cercului Pastoral Misionar Săvârșin.

În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat numeroși credincioşi din parohia Baia şi din parohiile învecinate. Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul acesta ca „An omagial euharistic” şi ,,Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, preotul paroh Moț Raul Adrian a susținut un referat având ca temă „Unitate şi sobornicitate în Sfintele Taine”, punând accentul pe Sfânta Taină a Euharistiei. Referindu-se la temă părintele spunea că: „Sobornicitatea e opusul singurătăţii, e unirea interioară a membrilor Bisericii într-un întreg, ceea ce are ca urmare că în întreg se reflectă calităţile şi viaţa tuturor şi fiecare reflectă calităţile şi viaţa  întregului. Această unire interioară a membrilor Bisericii se exprimă minunat în cadrul Tainei Sfintei Euharistii ”

 

Pe lângă acestă temă, au mai fost discutate şi alte chestiuni legate de activitatea pastoral-misionară şi administrativă a preoţilor din cuprinsul Cercului Pastoral-Misionar Săvârşin.

La finalul întâlnirii preotul paroh a ţinut să mulţumească tuturor, preoţi şi credincioşi, pentru participare şi i-a invitat pe toţi deopotrivă să participe şi la Ruga satului Baia care s-a ţinut în seara aceleaşi zile.

Ultima actualizare (Joi, 03 Iulie 2014 09:00)