Eveniment social-educativ în Arhiepiscopia Aradului

În data de 27.06.2014 a avut loc o manifestare social-educativă și sportiv-recreativă, organizată într-un cadrul natural deosebit,  la care au participat mai multe parohii din Protopopiatul Arad și cu implicarea directă a instituțiilor locale. Evenimentul, care s-a bucurat de prezența multor tineri, însoțiți de bunicii și părinții lor, s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. A fost o manifestare de inimă pentru inimi, în care s-au implicat  Asociația „Mobilizează-te!”, Primăria Comunei Zimandu Nou, Parohia Zimand Cuz – Utviniș, Parohia Andrei Șaguna etc.

Această manifestare demonstrează că Parohiile sunt centre spirituale, în cadrul societăţii, în care se înfăptuiesc pedagogia creștină, viaţa şi activitatea Bisericii. Parohia se găseşte în contact direct cu poporul credincios, pe care-l slujeşte prin diferitele activități didactice, pedagogice, sociale, și, de ce nu, sportiv-recreative. În toate aceste sectoare parohia slujeşte fiecare persoană umană ce se apropie. O întâmpină cu respect şi se apleacă la nevoile ei. Răspunde cu deschidere și căldură la căutarea ei de a se uni cu Biserica şi de a trăi o relaţie adevărată cu ea.

 

Nu întâmplător, tema evenimentului aleasă de organizatori a fost „Familia Creștină”, ce constituie esența vieții parohiei, drept comuniune a iubirii. La reușita acestui eveniment și-au dat concursul: Primarul Vidran Dorel, Consilierul Gheorghiu Vasile, Părintele Dionisie, de la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea Albac, județul Alba, Părintele Bogățan Iosif, Parohia Zimand Cuz – Utviniș, Părintele Roja Viorel, Parohia Grădiște, Părintele Han Marian, Parohia Șofronea, Părintele Stoica Radomir, Parohia Arad – Subcetate etc. Cei maturi s-au bucurat de dialogurile duhovnicești cu părintele Dionisie, iar cei mai mici de poveștile creștine, în interpretarea actriței Giorgiana Elena Popan(de la Asociația „Magia Cuvântului”). Nu au lipsit de la acest evenimet, concursurile de desene cu temă religioasă, concursurile sportive (fotbal, badminton, sărituri în saci etc; coordonate de inimosul profesor Iazbinscky Gabriel, de la Liceul pedagogic, „Dimitrie Țichindeal”, Arad), cercul de pictură, atelierul de cățărare în aer liber și, în final, cântece patriotice și creștine.

Aceste manifestări complexe, ale comportamentului prietenesc al enoriaşilor, au ca și centru persoana umană, pe care o slujesc în nevoile ei cele mai profunde şi esenţiale.

Ultima actualizare (Joi, 03 Iulie 2014 09:07)