Instalări de noi preoţi în Protopopiatul Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Duminica a patra după Rusalii, a fost încununată atât de frumuseţea slujbelor săvârşite cât şi de instalarea de noi preoţi în trei dintre parohiile Protopopiatului Arad.

Parohia Fântânele

Părintele Consilier Administrativ-Bisericesc Protos. Teodor Vid, delegat de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu un ales sobor de preoţi, în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Fântânele, în prezenţa rugătoare a numeroşi credincioşi. La finalul slujbei, părintele consilier a prezentat credincioşilor pe noul preot paroh, în persoana părintelui Dan Mândra. De asemenea, fostul preot Ispas Ruja a primit Distincţie de mulţumire din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru toată activitatea desfăşurată în această parohie, timp de 40 de ani.

Parohia Şimand

Într-un cadru festiv, în biserica cu hramul ,,Naşterea  Sfântului Ioan Botezătorul, părintele Hurdea Mircea a fost instalat ca preot slujitor la Parohia Şimand. Prezentarea părintelui Mircea Hurdea a fost făcută, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, de către părintele Leontie Para, fost preot paroh în această parohie timp de aproximativ 40 de ani. Credincioşii l-au primit cu multă bucurie pe noul preot.

Parohia Vinga

Tot în această zi de duminică, 06 iulie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, ArhiepiscopulAradului, a fost sâvârșită Sfânta Liturghie în sobor, în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Vinga, sub protia preaonoratului părinte Flavius Petcuţ, Protopop al Aradului. Motivul l-a reprezentat instalarea, ca preot la această parohie, a preacucernicului părinte Răzvan Sas. De asemenea, părintele Liviu Suciu, fost paroh în această parohie timp de 40 de ani, a primit Distincţie de mulţumire din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru toată munca desfăşurată pe plan pastoral-misionar.

La final, în fiecare din aceste parohii, preoţii noi au fost  prezentaţi credincioşilor şi au fost îndemnaţi la ascultare faţă de Chiriarh, şi la multă râvnă în misiunea pe care o au în mijlocul credincioşilor din parohiile unde au fost instalaţi, luând exemplu de la înaintaşii lor care au păstorit aceste parohii cu multă râvnă timp de aproape patru decenii.

Tinerii preoţi instalaţi au transmis mulţumiri Chiriarhului Aradului pentru dragostea şi încrederea acordată, precum şi tuturor celor de faţă, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să le dea putere şi ajutor în lucrarea pastoral-misionară pe care au început-o.

Ultima actualizare (Marţi, 15 Iulie 2014 16:06)