Slujire arhierească în Parohia ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Arad

Credincioșii care participă la sfintele slujbe la paraclisul arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cimitirul „Pomenirea”, municipiul Arad, în Duminica a IV-a după Rusalii, au trăit momente de aleasă bucurie duhovnicească, participând la Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de preotul slujitor al bisericii, Ioan Pagubă și de  diaconul Caius Cuţaru, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, înconjuraţi de un număr mare de credincioşi,

În cuvântul de învățătură cu titlul ,,Robii păcatului şi cei ai dreptăţii”, dezvoltat în legătura citirilor biblice (Rom. 6; Mt. 8), în sensul slujirii adevărate a Bisericii prin virtuţile cele mai înalte care fac pe credincioşi robi ai lui Dumnezeu, adică salvaţi de sub stăpânirea răutăţii pentru stăruirea în bine spre desăvârşire. Aceştia ,,de la răsărit si de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov” ca semn al Împărăţiei lui Dumnezeu, într-o comuniune la care sunt chemaţi toţi oamenii, a spus chiriarhul.

La momentul rânduit Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a hirotonit în treapta preoţiei pe tânărul Mihai Oprea, pe seama Parohiei Ţipari şi Filia Adea, din Protopopiatul Arad, iar la sfârşitul slujbei a fost hirotesit duhovnic.

 

Din soborul slujitor au făcut parte: preotul Ioan Pagubă, care slujește la această biserică, precum și diaconii Tiberiu Ardelean și Caius Cuțaru. În final, în fața credincioșilor prezenți în număr mare la Sfânta Liturghie, s-au adus cuvinte de mulțumire și de urare Întâistătătorului Arhiepiscopiei Aradului pentru grija pe care o poartă acestei biserici și credincioșii care o frecventează.

Ultima actualizare (Joi, 10 Iulie 2014 08:51)