Prima ediţie a Festivalului minorităţilor, la Covăsânţ

Parohia Ortodoxă Covăsânț, prin deosebita implicare a preotului paroh Mihai-Octavian Blaj, în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Primăria Covăsânț a organizat duminică 20 iulie prima ediție a Festivalului Minorităților din Covăsânţ.

Evenimentul s-a desfăşurat la Tabăra Ortodoxă de Păstrare şi Conservare a Tradiţiilor Româneşti a Parohiei Ortodoxe din Covăsînț începând cu ora 17.00.

La acest eveniment a fost prezent şi IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care, în cuvântul adresat celor prezenţi, a pus în evidenţă importanţa întrunirii minorităţilor în a apăra contribuţia la viaţa obştii locale a fiecărei etnii con-locuitoare cu zestrea proprie, îndeosebi a celei cultural, care vădeşte posibilităţi multiple ale dezvoltării pe viitor a bunelor raporturi în unitatea ţării noastre şi a poporului român.

Pe scenă au urcat formații aparținând comunității evreilor din Arad, Grupul ,,Balgărce” al comunităţii bulgare din Vinga, Anasmblul ,,Kolo” al comunităţii sârbe din Arad. De asemenea, trupa Daniel’s Brothers a reprezentat comunitatea maghiară din Ghioroc.

Au mai fost prezentate cântece şi dansuri tradiţionale din Podgoria Aradului de către formaţia  ,,Păstrătorii Tradiţiilor” a Parohiei Ortodoxe Covăsînţ.

Invitatul de onoare al acestei manifestări a fost Aurel Tămaș acompaniat de formația ,,Băndașii de la Cluj”.

Festivalul minorităţilor din judeţul Arad, ajuns la cea de-a IX-a ediţie este programat să se desfăşoare în luna septembrie, în municipiul Arad.

Ultima actualizare (Miercuri, 23 Iulie 2014 08:47)