Praznicul Naşterii Maicii Domnului la Mănăstirea ,,Sf. Simeon Stâlpnicul”, Arad-Gai

Sute de credincioşi arădeni au participat de praznicul Naşterii Maicii Domnului la Sfânta Liturghie, săvârşită la Mănăstirea Arad-Gai, de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, în fruntea unui ales sobor de preoţi.

Sobor maicilor, în frunte cu stavr. Magdalena Borteş, stareţa mănăstirii şi soborul de preoţi, l-au întâmpinat pe ÎPS Timotei, în sunetul clopotelor şi al toacei, la poarta sfintei mănăstiri.

La timpul rânduit în cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul, pe marginea pericopelor praznicului (Gal. 6; Lc. 10), a tâlcuit mai ales înţelesul a ceea ce este de tebuinţă pentru viaţa sufletească a credinciosului, orice lucrare în Biserică făcând raportul între bine şi mai bine, după exemplul dat de cele două surori Marta şi Maria; cea de-a doua purtând numele care aminteşte de cel al Maicii Domnului, care a urmat întru totul voia lui Dumnezeu.

În monumentala trapeză a mănăstirii au fost ospătaţi pelerinii prezenţi. La agapa frăţească oferită de sfânta mănăstire a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, împreună cu toţi preoţii slujitori.

În mai multe biserici din cuprinsul eparhiei, care au acest hram al Naşterii Maicii Domnului, credincioşii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie, iar în unele parohii s-au organizat hramuri sau rugi, cum sunt numite în Banat.