Sesiunea de toamnă a admiterii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 26 și 27 septembrie a.c., la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad se desfășoară sesiuni de admitere pentru toate cele trei linii de studii: pentru Programul de licență înTeologie Ortodoxă Pastorală, la care au mai rămas locuri nesubvenționate (cu taxă de studiu); pentru cele două Programe de master: Doctrină și cultură creștină și Pastorație și viață liturgică, precum și la școala doctorală pentru Teologie Dogmatică, Apologetică și Drept bisericesc.

Pr. Prof. dr. Ioan Tulcan, Decanul Facultății arădene, a scos în evidență câteva aspecte referitoare la acest eveniment: „În instituția noastră teologică s-au desfășurat, zilele acestea, mai multe evenimente deosebite, care ne-au adus multe satisfacții. O primă reușită a fost cel de-al VI-lea Congres al Facultăților de Teologie din Patriarhia Română, unde au fost prezenți conducători și reprezentanți de la toate Facultățile de Teologie din România. Aceștia au apreciat buna organizare, cât și desfășurarea lucrărilor la acest Congres. Aici au fost discutate și au fost luate decizii referitoare la o întreagă paletă de probleme ce țin de buna desfășurare a procesului de organizare, cel academic și de cercetare ce se desfășoară în centrele teologice din țară. Am putut constata că multe dintre aceste probleme și-au găsit soluții apropiate de cele pe care noi, aici la Arad, le avem în practica curentă de mult timp. Ele au fost apreciate, apoi, și de către profesorii din Comisia internațională de evaluare a învățământului teologic panortodox, aflată sub coordonarea PC Pr. Prof. dr. Viorel Ioniță, consilier patriarhal onorific, care e evaluat Facultatea noastră.

 

Alături de aceasta, într-o vecinătate temporală imediată, am continuat cu sesiunea de admitere.

Astfel, la Programul de licență s-au înscris și au trecut prin examen scris, pe locurile neocupate, 14 candidați, totalizând acum 46 de studenți pentru anul I de studiu, dublu față de anii trecuți, ceea ce ne dă mari speranțe pentru viitor. La Programele de master, au fost admiși, tot prin examen-interviu, 18 candidați pe locurile subvenționate la care se adaugă același număr pentru locurile cu taxă, deci un total de 36 de masteranzi în anul I.

La școala doctorală organizăm acum cea de-a patra sesiune de admitere. Interesul crescut față de această formă de studiu s-a arătat și acum când, pentru cele 5 locuri scoase la concurs s-au înscris 5 candidați, unii dintre aceștia fiind absolvenți de excepție ai Facultății noastre.

Tocmai de aceea suntem extrem de bucuroși și dăm slavă lui Dumnezeu pentru atâtea binecuvântări primite, ceea ce ne provoacă la menținerea aceleiași seriozități și constanțe întru slujirea Bisericii. Mulțumim tuturor. Întâi, Înaltpreasfințitului părintelui nostru Arhiepiscop, dr. Timotei Seviciu, care ne-a sprijinit mult în reușita acestor evenimente. Apoi, noilor studenți care au ales să-și înceapă ori să-și sporească cunoștințele teologice la instituția noastră, precum și colegilor mei care s-au implicat cu multă responsabilitate în toate aceste activități.”

Ultima actualizare (Marţi, 30 Septembrie 2014 11:16)