Tabăra socială „Bucurie pentru copii speciali”

În perioada 24-26 septembrie 2014 la Schitul „Veșmântul Maicii Domnului” – Tămand, s-a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, o tabără socială dedicată copiilor din cadrul Complexului Servicii Sociale Ineu – Casa Bogsig și a tinerilor din cadrul Centrului de Integrare prin terapie ocupațională „Tabacovici” – Arad.

Tabăra a fost organizată de Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului în parteneriat cu DGASPC – Arad cu sprijinul D-nei Erika Stark – director general și al D-lui Viorel Enache – consilier DGASPC.

În cadrul taberei, cei 24 de beneficiari, au desfășurat mai multe activități prin grija coordonatorilor de program: preotul misionar Ștefan Groza și D-l Sorin Roșca – inspector superior DGASPC. Deasemenea, reușita taberei s-a datorat implicării și altor preoți dar și a D-nei Rodica Igaș șef centru CSS Ineu, a colegelor prezente și a D-nei referent Boldura Adela – bucătăreasa tinerilor.

În fiecare zi au participat la slujbele săvârșite în biserica schitului, au învățat mai multe rugăciuni, au citit acastiste, au primit cateheză zilnică, s-au spovedit, s-au împărtășit în cadrul Sfintei Liturghii și au participat la Taina Sfântului Maslu special săvârșit pentru ei de către un sobor de 5 preoți.

Deasemenea au avut parte și de activități recreative: fotbal cu preoții și educatorii prezenți, jocuri în aer liber, cântece, au învățat și au recitat poezii specifice vârstei. Au avut parte și de activități de ecologizare a zonei schitului, de autogospodărire și viață independentă, și-au cules fructe din livada schitului, flori de câmp pe care le-au dăruit educatoarelor și multe altele. Un moment emoționant a fost și aniversarea a 8 anișori a unei fetițe de la casa de copii și tăierea tortului pregătit pentru aceasta.

 

„Tabăra a fost o bucurie pentru copii și pentru tinerii beneficiari – a declarat pr. Gabriel C. Mariș consilier social al Arhiepiscopiei Aradului. Dragostea, declarată adesea, pe care ți-o arată acești copii, te impresionează și te lasă fără cuvinte. Nu poți să nu te atașezi de ei să-i iubești necondiționat. Din prima clipă petrecută împreună, îți crează sentimentul de apartenență în familia lor. Se împrietenesc cu tine și se comportă ca și cum ai fi părintele lor. Nu îmi pot explica cum pot unii părinți să își abandoneze copiii și să nu se mai intereseze de ei. Ne-am rugat aici cu ei și pentru ei lui Dumnezeu ca să-i aibe-n paza Lui și să le ajute în toată vremea.”

Tabăra a implicat emoțional pe toți cei prezenți, scopul ei de a le aduce un strop de mângâiere și bucurie în sufletul lor atingându-se, prin dorința mai multor copii de a rămâne permanent la Tămand, amintindu-ne parcă de cuvintele Apostolilor Mântuitorului pe Muntele Tabor: „Doamne, bine ne este să fim aici. Să facem trei colibe.” (Mt 17,4).

Ultima actualizare (Marţi, 30 Septembrie 2014 11:22)