Slujire arhierească la Mănăstirea Arad-Gai

Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit în Duminica a 12-a după Rusalii, 31 august 2014, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Arad-Gai. Soborul maicilor de la Mănăstirea Arad-Gai, situată în marginea de vest a municipiului Arad, şi pelerinii care o frecventează au beneficiat în ultima zi a anului bisericesc încheiat, de alese bucurii duhovniceşti.  Unul dintre hramurile aşezământului monahal este Aşezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului, prăznuit şi în acest an cu sobrietatea specifică asezământului monahal, prin săvârşirea slujbelor obişnuite de hram.

Inaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica mare a mănăstirii, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură cu titlul ,,Bunătatea lui Dumnezeu”(potrivit citirilor zilei Lc. 10; Evrei 9; I Cor. 15; Mt. 19), chiriarhul a arătat datoria credinciosului de a săvârşi continuu binele după modelul Celui ce este singur Bun, de a nu lipsi de la lucrarea propriei mântuiri, potrivit şi Sf. Ap. Pavel (Rom. 12, 20 şi I Cor. 10, 12). Mijlocitoarea darurilor cereşti este Maica Domnului a cărei sărbătoare încheie anul bisericesc pentru noi şi euharistic, precum şi al Sfintei Spovedanii; încât şi luna aceasta, prin numirea ei, duce gândul la dobândirea bunurilor cereşti, potrivit şi Psalmului 33, 8: ,,Gustaţi şi vedeţi că este bun Domnul”.

 

După săvârşirea Sfintei Liturghii chiriarhul a sfinţit noile ateliere de croitorie ale mănăstirii, cabinetul medical, pangarul din clopotniţă, precum şi camerele de oaspeţi, renovate sau unele construite recent, prin strădania neobosită a maicii stareţe stavr. Magdalena Borteş.

 

Ultima actualizare (Marţi, 02 Septembrie 2014 09:30)