Vizită chiriarhală în Parohia Rogoz, Prot. Ineu

În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în mijlocul credincioşilor din mica parohie Rogoz, prot. Ineu, unde a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”. Aici a fost întâmpinat de părintele paroh Cosmin Iercoşan şi mulţimea de săteni veniţi în aşteptarea ierarhului.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, IPS Timotei a tâlcuit învăţăturile desprinse din citirile scripturistice ale duminicii (Gal. 2; Marcu 8, 34-38 şi 9,1), vorbind despre urmarea Mântuitorului prin purtarea Sfintei Cruci şi cinstirea ei în biserica noastră, care constituie o mărturie a trăirii creştineşti a credincioşilor ei şi oglindind şi inzestrarea artistică a acestora între altele, prin crucile şi troiţele de la răspântii sau alte locuri consacrate rugăciunii.

Cu acest prilej, fiind la încheierea praznicului dedicat Înălţării Sfintei Cruci, chiriarhul a sfinţit o troiţă ridicată din evlavia credincioşilor în hotarul parohiei.

La final, părintele Cosmin Iercoşan a mulţumit chiriarhului pentru acest popas duhovnicesc făcut în mijlocul parohienilor pe care-i păstoreşte de un deceniu.

Ultima actualizare (Marţi, 23 Septembrie 2014 16:49)