Cerc pastoral – misionar în parohia Sânicolaul Mic

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Arad I, s-au întâlnit joia aceasta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Parohia Ortodoxă Română Sânicolaul Mic, pentru a discuta temele propuse cu ocazia Anului omagial euharistic şi a Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Începând cu orele 8, în biserica parohiei Ortodoxe Sânicolaul  Mic, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, oficiată de pr. ic. stavr. Emil Roman, coordonatorul Cercului pastoral-misionar Arad I, răspunsurile liturgice fiind date de ceilalti preoți prezenți la consfătuire. La momentul împărtășirii, preoții prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Consfătuirea a continuat cu prezentarea învăţăturii de credinţă despre Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei dar și a problemele contemporane cu care se confrunta preoții în cadrul parohiilor atunci când săvârșesc aceste două Sfinte Taine.

Prezentarea conferinței a fost făcută de pr. ic. stavr. Emil Roman, astfel încât dimensiunea dogmatică şi doctrinară să se constituie în cadru de referinţă al tuturor activităţilor pastoral-misionare, liturgice şi sociale promovate în  acest an omagial euharistic 2014. Tema aleasă de părintele Emil Roman, a fost dezbătută pe larg de pr. ic. stavr Gheorghe Gligor, parohul Bisericii Ortodoxe Române Sânicolaul Mic, cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Dezbaterea temei  a fost percepută ca deosebit de actuală și de un real folos.

În intervenţiile făcute pe marginea celor prezentate, preoţii participanţi au scos în evidenţă importanţa cunoaşterii învăţăturii corecte despre Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtășaniei dar totodată importanţa implicării preoţilor la nivel parohial, încercând o uniformizare în activitatea pastoral-bisericească atunci când săvârșesc aceste două Sfinte Taine.

Ultima actualizare (Joi, 30 Octombrie 2014 15:25)