Ziua Armatei române sărbătorită la Arad

Ziua Armatei Române, momentul în care în România sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă, Transilvania de Nord, a fost marcată la Arad, printr-o serie de manifestări.

Manifestările dedicate acestei sărbători , pe parcursul a două zile, au fost organizate și în Parcul Eminescu din spatele Palatului Administrativ. Ceremonia a început la ora 10.00, cu semnalul de atenţiune, salutul drapelului de luptă şi al gărzii de onoare.

A fost oficiată apoi o slujbă religioasă de comemorare a celor căzuţi în luptele pentru apărarea ţării, slujbă oficiată de IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. În cuvântul adresat cu acest prilej, IPS Sa a arătat importanţa zilei care marchează gloria ostaşilor români şi recunoştinţa generaţiilor adusă de panteonul naţional. Cinstirea, de asemenea, a Armatei Române pentru vrednicia cu care în toată vremea s-a înscris în istorie prin asigurarea independenţei pentru propăşirea ţării.

 

Oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război şi oameni politici au depus coroane de flori la Crucea Martirilor din parc, iar la final a fost organizată o defilare a militarilor din Cetatea Aradului.

Ultima actualizare (Miercuri, 29 Octombrie 2014 17:00)