Cerc pastoral-misionar la Şepreuş

Duminică, 19 octombrie 2014, la Biserica cu hramul „Bunavestire” a Parohiei Șepreuș, prot. Arad, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș, coordonat de pr. Daniel Dumitru. Preoţii au săvârşit Taina Sfântului Maslu, avându-l în fruntea soborului pe delegatul IPS Arhiepiscop Timotei al Aradului, Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei. La slujbă au participat şi autorităţile locale alături de numeroșii credincioși de la Șepreuș dar și din localitățile învecinate.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, care, plecând de la cuvântul Evangheliei duminicale, a învierii fiului văduvei din Nain, a subliniat grija deosebită pe care familia cea mică trebuie să o aibă în educarea copiilor și a tinerilor pentru integrarea lor în familia cea mare, care este Biserica, precum și importanța educării tinerilor în duhul Evangheliei lui Hristos. Preotul paroh Florin Horațiu Borca, a mulţumit în mod deosebit celor care au contribuit la amenajarea Centrului pastoral-misionar „Sf Vasile cel Mare”, prin oferirea unor diplome de mulțumire.

În continuare, cu binecuvântarea IPS Timotei al Aradului, părintele consilier cultural Iustin Popovici, împreună cu părintele Dumitru Daniel, coordonator al cercului misionar şi preotul paroh Florin Borca, în prezenţa tuturor preoţilor aparţinători cercului pastoral-misionar Chişineu-Criş, au săvârşit slujba de sfințire a Centrului pastoral-misionar „Sf. Vasile cel Mare”, cel care va găzdui pentru început proiectul „Alege școala în regiunile de Nord – Vest, Vest și Sud – Vest Oltenia” și care și-a dovedit deja utilitatea prin desfășurarea mai multor activități sociale și educative ce au fost derulate pe parcusul acestui an.

 

Părintele Iustin Popovici a amintit faptul că la concursul „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, organizat la nivelul întregii Patriarhii, copiii Centrului Sf. Vasile cel Mare de la Şepreuş, au fost premiați de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cu prilejul prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena. De asemenea, părintele Iustin Popovici a amintit faptul că acest centru se înscrie între cele şase centre din cadrul eparhiei, care se vor implica în derularea Proietului ,,Alege Şcoala –A doua şansă”, felicitând, din partea IPS Timotei, pe părintele paroh pentru toate activităţile care le desfăşoară cu tinerii în această parohie. Pe lângă aceasta părintele Iustin i-a felicitat pe toţi preoţii care se implică cu seriozitate în implementarea tuturor proiectelor Sfintei Patriarhii, mai de cu seamă a celor ce se adresează tinerilor

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de credincioşii harnici şi apropiaţi de biserică ai acestei parohii.

Ultima actualizare (Joi, 23 Octombrie 2014 14:04)