Conferinţă preoţească de toamnă în Protopopiatul Ineu

Marţi, 07 octombrie2014., a avut loc Conferinţa semestrială de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Ineu, care s-a desfăşurat în Schitul Veşmântul Maicii Domnului din localitatea Tămand, Protopopiatului Ineu.

Începând cu ora 09.00, s-a oficiat slujba de Te-Deum în Biserica Mănăstirii, iar mai apoi în sala de conferinţe a fost întâmpinat Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, însoţit de Protos. Teodor Vid, Consilier administrative-bisericesc.

P.O.Pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului, a rostit cuvântul de deschidere subliniind importanţa şi actualitatea temei  anunţate rugându-l pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop să prezideze lucrările Conferinţei. Acestea s-au desfăşurat sub presedenţia Arhiepiscopului  DR.Timotei Seviciu, chiriarhul locului, care a rostit  şi un complex cuvânt de învăţătură referitor la jertfa Martirilor Brâncoveni, ca o introducere la temele ce aveau să fie dezbătute.

Conferenţiar a fost preot Sorin Streulea de la parohia Ciunteşti, iar Coreferenţi au fost pr. Montoi I., pr. Groza S., pr. Ivănuţ V., pr. Moţco F., iar după expunerea referatelor P.C.Părinte Protosinghel Teodor Vid a expus şi ultimile noutăţi legate de administraţia bisericească, totodată şi importanţa prezenţei la conferinţele Pastorale semestriale.

La final protopopul Adrian Zaha a mulţumit Ierarhului pentru părinteasca dragoste şi purtarea de grijă faţă de clerul si poporul lui Dumnezeu din parohiile cuprinse în Protopopiatul Ineu. Conferinţa s-a încheiat cu o agapă frăţească oferită tuturor participanţilor de Oficiul Protopopesc Ineu.

 

La întoarcere, chiriarhul a vizitat şantierul de la Parohia Traian-Ineu, Biserica de la Spitalul din Ineu şi şantierul de la Biserica din Sântana II.

Ultima actualizare (Marţi, 14 Octombrie 2014 15:39)