Întâlnire de suflet între credincioşii parohiilor Revetiş şi Mâsca

„Cât este de bine şi cât este de frumos a locui fraţii împreună”.

Duminica a XX – a după Rusalii a fost pentru credincioşii din parohiile înfrăţite Revetiş şi Mâsca o duminica binecuvântată, pentru că aceştia au avut posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie împreună, rugându-se astfel împreună.

La invitaţia făcută de preotul paroh Pop Cristian Gheorghe, în numele revetişenilor, credincioşii din parohia Mâsca au poposit în mijlocul parohiei lor, împreună cu părintele lor, Radeş Mihai. Însăşi natura a fost darnică cu aceştia, oferindu – le o frumoasă zi de octombrie, care a adus căldură în sufletele lor.

După săvârşirea slujbei Utreniei, cei doi preoţi au slujit împreună şi la Sfânta Liturghie, având o emoţie, dar şi o bucurie sfântă în acelaţi timp. A fost un moment unic în viaţa bisericească a parohiei Revetiş, un moment de împreună slujire şi rugăciune comună. În cadrul cuvântului de învăţătură, preotul invitat a mulţumit pentru invitaţia făcută lui şi credincioşilor mâscani, subliniind dragostea şi bucuria deplină cu care revine, ori de câte ori are ocazia, în parohia unde opt ani de zile a păstorit, creând astfel o legătură sufletească cu credincioşii din acele ţinuturi binecuvântate de Dumnezeu.

Răspunsurile la slujba Sfintei Liturghii au fost date de corul bărbătesc al bisericii din Mâsca, dirijat de d – l director Dumitru Gheorghe. La slujbă, au participat şi autorităţile locale, reprezentate de d – l primar Liviu Burtă împreună cu consilieri locali. De asemenea, în mijlocul lor a fost şi un reprezentant al Consiliului Judeţean, d – na Garofiţa Popa, căreia i s – a mulţumit pentru tot sprijinul acordat celor două parohii.

La sfârşit, toţi credincioşii au participat la o agapă creştinească, făcută cu mâncăruri alese şi specifice zonei.

 

 

Pr. Radeş Mihai