La ceas de bilanţ

Duminică, 12.10.2014,  începând cu orele 13,00, preoţii din Cercul misionar-pastoral Radna s-au întrunit, la invitaţia PC Părinte Ioan Gheorghe Rusu, în biserica  cu hramul ,,Sf. Ier. Nicolae” din Păuliş pentru a marca printr-un serviciu religios încetarea activităţii prin pensionare.

Preoţii prezenţi sub protia Pr. Ioan Jidoi, Protopopul Lipovei, au săvârşit slujba de mulţumire pentru Părintele Ioan Rusu cât şi pentru credincioşii parohiei. În cuvântul de omagiere Pr. Protopop a scos în evidenţă bogata activitate pastoral-misionară şi social-gospodărească desfăşurată de părintele în cei peste 45 de ani de preoţie din care 37 de ani în cadrul Parohiei Păuliş, Protopopiatul Lipova. Totodată Pr. Protopop a precizat că : ,,prin pensionare un preot nu se retrage de la Altar şi nici  din mijlocul credincioşilor pentru că el are posibilitatea , prin îmbisericirea acordată de Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, să lucreze în ogorul sufletelor şi în Altarul Bisericii care l-a consacrat”. Având în vedere faptul că Parohia Păuliş cât de curând îşi va primi noul păstor, Pr. Protopop a explicat credincioşilor prezenţi forma statutară prin care Ierarhul locului în cazul de faţă Înaltpreasfinţitul Dr. Timotei dimpreună cu Permanenţa Consiliului Eparhial, pentru fiecare Parohie vacantă rostuiesc preoţi.

 

Prin lucrarea lui Dumnezeu mijlocită de Chiriarh putem să spunem că în Biserică fiecare slujitor este la locul potrivit.  Părintele Ioan Rusu a mulţumit tuturor preoţilor şi credincioşilor prezenţi ,, la ceasul de bilanţ” a activităţii sale ca preot activ de peste 45 ani în ogorul Bisericii lui Hristos. Pe toţi cei prezenţi, preoţi şi credincioşi,  Părintele i-a invitat la o agapă frăţească pregătită special pentru acest eveniment. Cei prezenţi i-au urat şi cântat Părintelui tradiţionalul ,,LA MULŢI ANI !”.

Ultima actualizare (Marţi, 14 Octombrie 2014 16:43)