Un nou început de an universitar la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad

Ziua de 1 octombrie a fiecărui an marchează începutul noului an universitar. Ca în fiecare an, evenimentul începutului a prilejuit bucuria săvârşirii Sfintei Liturghii în Catedrala Veche din Arad, Liturghie săvârşită de către părinţii profesori ai Facultăţii de Teologie, răspunsurile liturgice find date de către studenţii teologi sub îndrumarea d-lui Conf. Univ. Dr. Mircea Buta. În cadrul cuvântului de învăţătură adresat studenţilor şi credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie, Preacuviosul Părintele Arhimandrit Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, Vicarul Arhiepiscopiei Aradului și cadru didactic al Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad s-a referit la mijlocirea şi ajutorul pe care-l primim neîncetat de la Maica Domnului, invocând ajutorul ei asupra dascălilor şi studenţilor acum la început de nou an universitar. Preacuvioșia sa a evidențiat trei calități majore ale Maicii Domnului: aceea de persoană euharisitică, adică de mulțumitoare neîncetată lui Dumneezeu pentru lucrarea minunată a Acestuia în viața ei, iubirea ei agapică, adică dăruitoare precum şi calitatea ei de mijlocitoare în rugăciune pentru noi. Toate aceste trei calități ale Maicii Domnului trebuiesc imitate de către fiecare creștin, mai ales de către tinerii teologi, ca viitori slujitori ai Sfintelor Altare, care trebuie să transpună în viața lor pilda Maicii Preaacurate. În acelaşi sens, Părintele Arhimandrit Teofan a arătat că Maica Domnului reprezintă începutul oricărei slujiri al cuvântului Evangheliei. La finalul cuvântului său, Preacuvioșia Sa a transmis cuvântul de binecuvântare al întâistătorului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, care n-a putut participa la deschiderea noului an universitar, participând la Timişoara la slujba de înmormântare a Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. Părintele Vicar Teofan Mada i-a îndemnat pe studenţii şi credincioşii prezenţi la slujba Dumnezeieştii Liturghii să-l pomennească în rugăciunilor lor spre veşnică odihnă pe părintele Mitropolit Nicolae.

 

 

consacrată la Arad, în campusul M al Universităţii de Stat “Aurel Vlaicu” din Arad, din cartierul Micălaca. Numărul studenţilor, al oficialităţilor şi a altor importanţi invitaţi la această manifestare a fost unul impresionant. Cuvântul de deschidere a fost rostit de către Doamna Rector, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, fiind urmat de alocuţiunea D-nei Preşedinte a Universităţii, Prof. Univ. Dr. Lizica Mihuţ, care printre altele a menţionat faptul că Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad este o Universitate puternică câtă vreme a adunat un impresionant număr studenţi pe coridoarele ei, acum la reînceprerea cursurilor. Au urmat alocuţiunile oficialităţilor locale, a reprezentanţilor Prefecturii, a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Municipiului Arad, precum şi a delegatului Arhiepiscopiei Aradului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, Vicarul Eparhial.

La sfârşitul festivităţii, Doamna Preşedintă a prezentat Raportul de Învăţământ pentru anul universitar trecut, prezentând şi strategia de cercetare şi dezvoltare a Universităţii pentru noul an academic. În continuare, Doamna Rector a declarat deschise cursurile anului universitar 2014-2015.

Ne dorim împliniri alese în noul an universitar, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Ultima actualizare (Joi, 02 Octombrie 2014 18:52)