Duminica a 22-a după Rusalii a fost o zi de sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Pâncota , din Protopopiatul Lipova.

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a avut loc instalarea noului preot slujitor Aurel Leonardo Doca.

La sfârșitul Sfintei Liturghii din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Înaltpreacuviosul Părinte Teodor Vid – consilier administrativ – bisericesc al arhiepiscopiei, a transmis mesajul de mulțumire al Înaltpreasfinției Sale pentru întreaga activitate desfășurată de P.C. Pr. Octavian Stratulat și totodată dorința ca preotul nou instalat să fie un bun iconom al tainelor lui Hristos.

Festivitatea de instalare în parohie a fost oficiată de Prea Onoratul Pr. Ioan Jidoi – Protopop al Lipovei, care a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează şi a urat noului paroh îndelungată păstorire cu realizări la fel de frumoase ca și cele avute în parohia păstorită până acum – Șilindia.

 

Momente încărcate de emoție au fost atunci când părintele paroh Petru Dărău, oficialitățile locale, dar și reprezentanții Consiliului Parohial, în numele tuturor enoriașilor parohiei, au rostit un cuvânt de apreciere și de mulțumire P.C. Pr. Octavian Stratulat, pentru întreaga păstorire de 39 de ani a Parohiei Pâncota I, dorindu-i viață lungă, cu sănătate și putere să slujească în continuare Biserica lui Hristos. De asemenea ei au adresat un cuvânt de bun venit noului preot, asigurându-l de toată dragostea.

La festivitate au mai participat P.C. Pr. Teodor Pavel, membru în Adunarea Național Bisericească, și Diac. Vlad Oneț fiind alături de noul preot.

La rândul său, P.C. Pr. Aurel Leonardo Doca, noul preot slujitor al Parohiei Pâncota I, cu vădită emoţie, a adus mulţumiri celor care l-au ajutat în împlinirea datoriei preoţeşti de-a lungul celor 6 ani de păstorire, în mod deosebit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, pentru încrederea acordată, purtarea de grijă și promovare, părintelui paroh și Consiliului Parohial pentru călduroasa primire, fostului părinte paroh pentru dragostea și prețioasele sfaturi acordate și tuturor enoriașilor care s-au ostenit să vină la biserică în număr foarte mare.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 22:21)