Sfinţirea unui nou magazin de cărţi şi obiecte bisericeşti la Arad

 Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a sfinţit vineri, 28 noiembrie, de la ora 11:00, magazinul de cărţi, obiecte şi veşminte bisericeşti, însoţit fiind de ostenitori de la Centrul eparhial: Arhim. Dr. Teofan Mada, vicar administrativ, Protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. Mihai-Octavian Blaj, consilier economic, Pr. Gabriel Mariş, consilier social şi Pr. Silviu Faur, secretar eparhial. Noul  magazin de obiecte bisericeşti este situat pe Strada Ioan Meţianu, lângă Catedrala veche din Arad. Noul magazin, fiind situat în apropierea facultăţii de teologie şi a seminarului ortodox, va veni în sprijinul elevilor şi studenţilor de teologie cu manual şi posibilitatea de a-şi xerocopia cursurile sau alte acte necesare la preţ preferenţial. La slujba de sfinţire, pe lângă cadrele didactice de la cele două instituţii amintite, au fost prezenţi şi angajaţi ai Magazinului Diecezana.

În cuvântul rostit cu acest prilej, chiriarhul a arătat necesitatea extinderii acestor magazine spre folosul duhovnicesc al credincioşilor, în mai multe locuri din oraş. Credincioşii din Arad se pot bucura de acum înainte de un nou magazin bisericesc, având garanţia că aceste obiecte sunt alese cu mare grijă, sunt sfinţite şi în conformitate cu regulamentele Bisericii Ortodoxe Române. Desfacerea obiectelor de cult şi a cărţilor duhovniceşti este bines ă se facă de către biserică, a mai spus chiriarhul. Noului magazin i-a fost dat ca patron pe Sf. Sava Brancovici.

Spaţiul pentru acest magazin a fost supus în acest an unor ample lucrări de modernizare, cu binecuvântarea ÎPS Timotei şi cu osteneala  părintelui Mihai-Octavian Blaj, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului

 

Ultima actualizare (Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 12:27)