A doua zi de Crăciun la Săvârșin

Biserica Ortodoxă cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din comuna Săvârșin, a fost gazda unui eveniment deosebit: a doua zi de Crăciun, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.
La orele dimineții arhiereul a fost întâmpinat de părintele paroh Călin Mădăluță împreună cu corul de tineri al parohiei, alături de ei fiind dubașii de la Săvârșin și mulțime de credincioși din parohie. Înalpreasfințitul Timotei a fost primit cu tradiționalul colac cu sare, în sunetul toacei și clopotelor. Momentul a fost cu atât mai emoționant cu cât la Sfânta Liturghie au participat și membrii Familiei Regale a României – Altețele lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României.
In cuvântul de învățătură pus sub titlul ,,Praznicul Crăciunului în istoria bisericească” înțelegând în sensul general, dar și particular al Bisericii Ortodoxe Române. Chiriarhul a subliniat faptul că ziua a doua de sărbătoare înscrisă în calendar ca Soborul Maicii Domnului, ca Mamă și a Bisericii, dă imboldul credincioșilor spre împlinirea unei vieți familiare sub pronia divină, având îndeosebi grijă față de copii și tineret. Românii de pretutindeni păstrează legătura tradițională cu pământul țării și întreg neamul, spre dăinuire și neîncetată înnoire.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei, iar la momentul împărtășirii au susținut un mic concert de colinde împreună cu ceata dubașilor din Săvârșin. La Sfânta Liturghie au participat un număr mare de credincioși, fiind prezente autoritățile locale și doamna ministru secretar de stat Alexandra Braica.
Protocolul vizitei chiriarhale a continuat la reședința regală de la Castelul regal de la Săvârșin, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei răspunzând invitație familiei regale.

Protos. Iustin Popovici

IMG_0121 IMG_0131 IMG_0132 IMG_0141 IMG_0149