Concert de Colinde la Parohia  Micalaca Veche II  

Într-o atmosferă de aleasă sărbătoare când Biserica Ortodoxă sărbătorește Praznicul Nasterii Domnului, hramul acestei frumoase biserici zidite în parcul Orizont, parc care a primit și el haina de sărbătoare în acest an prin frumoasele proiecte derulate prin buna înțelegere dintre Parohie și Primăria Municipiului Arad.

Ziua de 25 decembrie, ziua Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, a semnificat și pentru parohia ortodoxă Arad-Micălaca Veche II, din Arhiepiscopia Aradului un moment de bucurie, moment în care Corul mixt „Nașterea Domnului” a susținut al 14-lea Concert de Colinde , acest cor  luând naștere în anul 2000. Preotul paroh, Mircea Bupte, a inițiat și organizat pentru prima oară sărbătoarea hramului “Nașterea Domnului “  împreună cu credincioșii participanți la Concertul de colinde ce a avut loc după Litia oficiată la Vecernia Praznicului în prezența Întâistătătorului Eparhiei,  Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu.

Părintele Aurelian Popa, preot slujitor al parohiei, a rostit cuvânt de bun venit, mulţumind  Înaltpreasfințitul Părinte Timotei pentru vizita părintească şi pentru rugăciunea adusă în folosul credincioşilor parohiei, subliniind prezența în fiecare an a Înaltpreasfinției sale de  sărbătoarea Nașterii Domnului în Parohia Micălaca Veche II. Apoi, părintele Aurelian a vorbit în cuvântul său despre semnificația colindelor. Prezentarea Concertului de colinde a fost susținută de către preotul Iacob Bupte, mentorul și susținătorul acestui grup de tineri și credincioși ai parohiei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a vorbit celor prezenți sub titlul ,,Bucuria Sfintelor sărbători”, referindu-se la bilanțul împlinirilor parohiale în decursul anului ce s-a scurs, cu sublinierea celor ale corurilor bisericești prin premiile naționale și internaționale obținute. De asemenea, chiriarhul a dat îndemnul pentru menținerea aceluiași nivel pentru mai departe, cu ajutorul lui Dumnezeu spre mulțumirea tuturor.

Acest cor, a întregit bucuria Praznicului Naşterii Domnului prin frumoasele colinde interpretate, an de an aducând în repertoriul lor noi colinde care vestesc și măresc venirea în lume a celui vestit de Prooroci, Pruncul Mesia, Cel născut în peștera din Betleemul Iudeii, dar și prin colindul adus an de an reşedinţei arhiepiscopale și ierarhului Arhiepiscopiei Aradului.

La final, membrii corului, credincioșii precum şi toți copiii prezenți   au primit darurile specifice sărbătorii Crăciunului de la Chiriarhul locului.

Grija samarineană faţă de semeni şi-a găsit împlinirea și în acest an, prin oferirea pachetelor cu alimente, dulciuri, rechizite și articole de uz personal celor 100 de familii nevoiașe de pe cuprinsul parohiei sprijiniţi prin campania derulată încă de la începutul Postului Crăciunului prin sprijinul Școlilor generale, a Grădinițelor, profesorilor, copiilor și credincioșilor  din parohie alături de preotul paroh Mircea Bupte și prin deosebita implicare  benefică în coordonarea  proiectelor de către diaconul Vlad Oneț, diacon al Parohiei Micalaca Veche II. Deasemenea, copiilor aduși pe brațele părinților lor, pentru a-L primi în Sfânta Împărtășanie pe Cel ce s-a făcut prunc, pentru mântuirea noastră, li s-au dat 150 de pachete  oferite de un mărinimos și constant  sprijinitor al activităților misionare și social-caritative din parohie.

diac. Vlad Oneţ

Snapshot(0) Snapshot(2)