Colindul sărmanilor  

În a doua zi de Crăciun, Parohia Ortodoxă „Sf. M.Mc. Gheorghe” Aradul Nou a primit colindători speciali. 21 de tineri cu  dizabilităţi mentale din Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională – CITO Tabacovici au susținut după Vecernie un mic concert de colinde. La final, toți colindătorii au fost răsplătiți cu daruri de Crăciun dar și cu aprecierea deosebită a preoților de la această parohie.

CITO Tabacovici e un centru de tip rezidenţial care funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, care oferă servicii de găzduire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială şi profesională pentru persoane adulte cu handicap. E o „familie” numeroasă care, pe lângă cei 20 de tineri cu dizabilităţi mentale, cuprinde şi personalul angajat. Tinerii provin din sistemul de protecţia copilului, care nu ţin legătura cu familia sau care nici nu şi-au cunoscut vreodată familia. Principala preocupare a Centrului este integrarea socio-profesională a acestor tineri. Principala activitate este de terapie ocupaţională. Se încearcă aici să se dezvolte la acești tineri deprinderile de viaţă independentă, să fie pregătiți în vederea unei posibile angajări. Şi, în sensul acesta Parohia Ortodoxă din Aradul Nou este una dintre instituțiile care se implică constant în susținerea activitățiilor Centrului.

Majoritatea tinerilor frecventează regulat sfintele slujbe ale acestei biserici, ajută de multe ori la întreținerea curățeniei și alte activități gospodărești ale parohiei. În mod constant, preoții parohiei îi cercetează și îi ajută pe tinerii din centru, săvârșind acolo Taina Sfântului Maslu și îndeamnă mereu enoriașii în sprijinirea acestui centru, mai ales în preajma Sfintelor Sărbători.

 

Pr. cons. Gabriel Mariș